Oamenii de la școala asta sunt magici!

E joi după-amiază iar asta înseamnă că la 16.55 sunt în “clădirea de sus”, la școală să-i iau pe băieții care sunt întotdeauna gata echipați pentru antrenamentul de fotbal de la 17.30.

Începând cu ora 2 rămân fie în clădirea de sus unde au diverse cluburi fie ies în spațiul de joacă de sus pentru relaxare și timp liber.

Mâine e Cultural Celebration Day – un eveniment pe care copiii abia-l așteaptă, iar toată școală – de la Dl. Nelu omul care repară tot ce crapă prin școală până la Luminița – care e directorul administrativ al școlii, lucrează cot la cot ca totul să iasă bine. E un eveniment care îmi place în mod special pentru că văd părinții cum se implică și contribuie activ la magia evenimentului. E o plăcere să-i vezi cum se organizează pe echipe, construiesc standuri pentru fiecare țară participantă, prepară mâncăruri, se aranjează, devin cumva gazde ale evenimentului.

Ajung în școală, îi iau pe copii și mergem pe terenul de fotbal care e jos, lângă piscină. Steaguri de toate dimensiunile agățate peste tot. Până și pe gardul terenului de fotbala erau agățate steaguri mari. Toate fluturau ușor în lumina puternică a soarelui de după ploaie, iar pregatirile erau departe de a se fi incheiat.

Când au văzut, copiii au luat-o necontrolat la fugă, deși fiecare avea în mâna câte ceva pe lângă ghiozdanul plin în spate. Erau peste măsură de încântați de noul aranjament, ca și cum l-ar vedea pentru prima dată. Băieții sunt însă în clasa I. Au mai participat de minim trei ori la acest eveniment și nu înțelegeam de unde entuziasmul ăsta debordant. Asta până când au început să se exprime și prin cuvinte:

– Băi dar cum au reușit să pună steagurile atât de repede? Uitați-vă sunt și deasupra piscinei?

– Wow! Cum le-au putut pune peste piscină? Dar când au avut timp să facă toate astea?

Și tot de la unul dintre ei a venit răspunsul:

– Oamenii de la școala asta sunt magici!

– Chiar că sunt magici…Când au avut timp și cum au putut să urce atât de sus?

Mă uităm la ei și mă minunam de bucuria lor. Fabi era și ea prin zonă – venise să vadă cum a ieșit și ce mai e de făcut și mă bucur că am fost părtași împreună la acest “mulțumesc” exprimat atât de frumos de băieții din echipa de fotbal.

Mi-ar fi plăcut ca toată lumea care a contribuit – teacherii, staff-ul, părinții, invitații – să fi fost acolo să simtă și ei pe viu recunoștința pe care copiii au trimis-o către ei.

 

 

 

 

A passionate educator on a mission to teach, practice and cultivate character strengths.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar

About Me

About Me

Hello and welcome! My name is Maximilian, but kids call me Mr. Max. I am a football coach on a mission to teach, practice and cultivate character strengths. Besides education I love nature, snowboarding, tango and adventures. You can contact me on any of the links below.

Social Profiles

Projects that I support: